Declaratia 394 versus venituri declarate

Reguli forum
:: limbajul in acest forum va fi unul civilizat, userii limitandu-se la discutarea aspectelor tehnice si contabile ale programelor Sasorysoft.
:: orice manifestare necivilizata (defaimare, agresiune verbala , injurii , comportament neadecvat, comentarii in afara topicului sau a programelor Sasorysoft, reclama abuziva pentru alte produse sau servicii, prezentarea de produse software care nu sunt proprietatea Sasorysoft, etc...) va duce imediat la stergerea contului userului respectiv si interzicerea accesului acestuia in viitor pe acest forum.
Avatar utilizator
Dan
Mesaje: 13
Membru din: Joi 27 Oct, 2016 4:09 pm

Declaratia 394 versus venituri declarate

Mesajde Dan » Mie 09 Noi, 2016 7:10 pm

As dori sa pun in discutie o speta ce mie mi se pare cel putin ciudata! Declaratia 394 in forma de pana la 01.07.2016/ 01.10.2016 era menita sa declare facturile emise de cei care erau inregistrati ca platitori de tva catre cei care erau platitori de tva. De aici, verificarile se faceau strict pe ceea ce declarai dar si incrucisarea dintre ce declari tu ca emitent dar si ce declara clientul pe relatia cu tine! Adica din multimea de facturi emise, conform acestui algoritm, completam declaratia! Venituri obtinute x, venituri declarate prin declaratia 394 aferente clientilor platitori de tva, y!
Incepand cu 01.10.2016 avem obligatia, printre altele, sa declaram atat facturile emise cat si valoarea bonurile fiscale, nr clientilor/casa de marcat precum si nr de case de marcat folosite! Adica TOTALITATEA VENITURILOR obtinute prin activitate economica!
Pana aici, totul pare clar! Insa, asa cum se intampla, daca eu solicit ca la emiterea bonului fiscal sa primesc si factura se naste urmatoarea problema:
In declaratia 394, factura emisa la bon fiscal are valoare info (asa lucreaza easycont) Practic, in momentul in care am casa de marcat, veniturile mele se fiscalizeaza prin bon fiscal! Factura pe care o emit o inregistrez doar in 394! Dar, inregistrand aceste facturi si valoarea inregistrata prin bon fiscal, oare nu maresc artificial valoarea veniturilor mele din 394 in comparatie cu declaratiile pe care le intocmesc catre ANAF (300, 101), balanta de verificare, bilant contabil? Exista o cheie de control? Cresc riscul fiscal al societatii???
Nu era mai corect sa existe separat in 394 facturi emise aferente bonurilor fiscale??
Astept pareri, opinii!
Nu pune un contabil sa faca operatii pe cord deschis si nici un medic sa profeseze contabilitate!

Avatar utilizator
administrator
Administratorul site-ului
Mesaje: 119
Membru din: Mar 18 Oct, 2016 4:41 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Declaratia 394 versus venituri declarate

Mesajde administrator » Joi 17 Noi, 2016 2:46 pm

La bonuri AMEF nu se preiau BF pt care s-au emis facturi (info)
Easycont preia toate BF si scade apoi din acestea valoarea facturilor INFO emise.

Topic inchis ;)
:: Sasorysoft :: True software sells itself !


Înapoi la “Discutii intre CONTABILI”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator