VANZARI AMEF TAXARE INVERSA

:: sugestii si exemple in utilizarea EasyCont
:: organizarea actelor in EasyCont in functie de profilul firmei
:: solutii contabile si aplicarea acestor solutii in EasyCont
Reguli forum
:: limbajul in acest forum va fi unul civilizat, userii limitandu-se la discutarea aspectelor tehnice si contabile ale programelor Sasorysoft.
:: orice manifestare necivilizata (defaimare, agresiune verbala , injurii , comportament neadecvat, comentarii in afara topicului sau a programelor Sasorysoft, reclama abuziva pentru alte produse sau servicii, prezentarea de produse software care nu sunt proprietatea Sasorysoft, etc...) va duce imediat la stergerea contului userului respectiv si interzicerea accesului acestuia in viitor pe acest forum.
Avatar utilizator
BODOR LEVENTE
Mesaje: 52
Membru din: Mie 26 Oct, 2016 6:23 am
Localitate: TOPLITA
Contact:

VANZARI AMEF TAXARE INVERSA

Mesajde BODOR LEVENTE » Mar 05 Sep, 2017 8:08 am

Buna ziua. Va rog sa va exprimati opinia in utilizarea programului in urmatoarea speta:Am preluat incepand cu luna august 2017 o firma care are depozit de cherestea la un punct de lucru.Vanzarea se face prin utilizarea casei de marcat.Clientii firmei sunt persoane fizice pentru care se emite bon fiscal cu tva (la solicitarea acestora se elibereaza si factura) dar sunt si persoane juridice pentru care se emite bon fiscal pe un departament separat cu taxare inversa(fara tva) si factura fiscala cu taxare inversa + aviz de insotire cu regim special lemn.Evidenta contabila s-a condus valoric la pret cu amanuntul(evidenta cantitativa se conduce la punctul de lucru unde se tine si SUMAL.Cum ar trebui sa introducem in program vanzarile cu amef cu taxare inversa sau care ar fi solutia astfel incat sa putem utiliza corect programul avand in vedere ca sunt emise si facturi pe care ar trebui sa le introducem la INFO?

Avatar utilizator
administrator
Administratorul site-ului
Mesaje: 119
Membru din: Mar 18 Oct, 2016 4:41 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: VANZARI AMEF TAXARE INVERSA

Mesajde administrator » Mar 05 Sep, 2017 10:19 pm

Extras din legislatie:
:: Toti agentii economici care comercializeaza bunuri cu amanuntul sau care presteaza servicii direct catre populatie sunt obligati sa aiba case de marcat si sa emita bonuri fiscale. (OUG 28/1999 cu modificari ulterioare)
:: Activitatile prevazute in OUG 28/1999 sunt exceptate de la obligatia emiterii facturii, dar agentul economic este obligat sa emita factura daca este solicitata de catre client (COD fiscal L227/2015). (Atentie ! Nu este obligat sa emita Aviz de insotire marfa cu regim special lemn !!!!)
:: Produsele/serviciile vandute pe baza de BF pot fi achitate cu numerar, tichete de masa, card sau bonuri valorice, iar modul de incasare trebuie specificat clar pe BF si in Decontul Z zilnic.
:: Bonurile fiscale se mentioneaza in Jurnalele de TVA, (Cod fiscal-Art.101, alin (4))
:: Deconturile Z zilnice stau la baza determinarii impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat (OUG 28/1999)
:: Registrul special si Raportul Z zilnic reprezinta documentele pe baza carora se inregistreaza veniturile din activitatea de comert cu amanuntul si prestari de servicii direct catre populatie in evidenta contabila a utilizatorului AMEF (HG 479/2003-norme de aplicare ale OUG 28/1999)


Ca urmare, este greu de inteles cum surprindeti dstra in Decontul Z taxarea inversa.

Ce se poate face in Easycont ?
Se recomanda transferul produselor in cauza din MAGAZIN in FIFO si vanzarea acestora pe baza de factura , nu de BF. Incasarea numerar se face cu chitanta, restul cu OP/card. Astfel , fct cu taxare inversa va fi preluata corect in D394 si in Jurnalele de TVA.
Nu exista in legislatia curenta BF cu taxare inversa !
:: Sasorysoft :: True software sells itself !


Înapoi la “Utilizare Easycont”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator